Hoger in Google

 

Leer alles over zoekmachine optimalisatie

Met zoekmachine optimalisatie (SEO) kun je het aantal bezoeken naar je website uit de onbetaalde zoekresultaten en de kwaliteit van de bezoekers verhogen. De basis voor SEO is goede content.

Meer kwaliteit – de juiste bezoekers

Bij zoekmachine optimalisatie is de eerste vraag: “Wie wil je bereiken?” Het heeft bijvoorbeeld geen zin om goed gevonden te worden door mensen die op zoek zijn naar vacatures voor fysiotherapeut als je een opleiding voor fysiotherapeut aanbiedt. Bezoekers die op een verkeerde site terechtkomen gaan direct weer terug naar de zoekresultaten in Google en dat heeft een negatief effect op je posities in de zoekresultaten.

SEO begint dus met het bepalen van je doelgroep en een onderzoek naar het zoekgedrag van die doelgroep; welke termen gebruiken ze in Google, zijn er bepaalde trends in hun zoekgedrag; welke websites staan hoog in de zoekresultaten en waarom? Het resultaat is een goed zoekwoordenonderzoek met de belangrijkste onderwerpen en relevante zoekwoorden.

Meer kwantiteit – veel bezoekers

Zodra je de juiste doelgroepen weet te bereiken kun je gaan werken aan het bereiken van meer bezoekers door hogere positie in Google. Iedere positie die je stijgt levert meer bezoekers op, afhankelijk van het onderwerp kun je tientallen tot honderden en soms duizenden extra bezoekers krijgen met één pagina van je website. Hoger in Google staan levert dus altijd iets op.

Content – de basis van SEO

Om hoger in Google te komen moet je website aan een aantal voorwaarden voldoen, maar verreweg de belangrijkste SEO factor is content. Unieke, prettig leesbare teksten van goede kwaliteit zijn een harde voorwaarde om goed gevonden te worden in zoekmachines. Hoe meer concurrentie, hoe beter je teksten moeten zijn. Er zijn geen eisen aan de lengte van je teksten, als het onderwerp maar goed wordt uitgelegd en beschreven. Als je een breed of ingewikkeld onderwerp eigenlijk niet in één of twee alinea’s kunt beschijven dan moet je dat ook niet doen, anders zul je niet goed gevonden worden.

Afbeeldingen

Ook afbeeldingen vallen onder content en zijn erg belangrijk; er wordt steeds meer gezocht naar foto’s en andere soorten beeldmateriaal. Sommige websites halen wel 90% van hun bezoekers uit Google Afbeeldingen. Lees hier meer over SEO voor afbeeldingen.

Website Optimalisatie

Voor goede vindbaarheid in zoekmachines heb je uiteraard een website nodig waarin je content kunt publiceren. Het is erg belangrijk om bij het ontwerpen en bouwen van een website rekening met zoekmachines, maar vooral met de eindgebruiker, met je doelgroep. De bezoekers van je website houden van goede content, maar ook van een snelle website waarop ze gemakkelijk de juiste pagina’s kunnen vinden. Gebruiksvriendelijkheid, snelheid en conversie zijn dan belangrijke factoren die vaak worden vergeten omdat de meeste aandacht uitgaat naar design en techniek.

Zoekmachine Optimalisatie

 

Technische SEO

 

Zoekmachine Marketing

 

SEO specialist worden

 

Zoekmachine adverteren

 

SEO training

 

SEO bureau

 

Online Marketing Bureau